Mathjälpen i Lund

Mathjälpen i Lund

Mathjälpen vill stötta personer som har det tufft ekonomiskt. Detta gör vi genom att hämta varor med kort datum från våra samarbetspartners Stora Coop Lund. Istället för att slängas blir matvarorna del av en svinnsmart matkasse. Eftersom vi delar ut det vi får in varierar matkassens innehåll och mängd. Den bör därför inte ses som komplett, utan som en hjälp på vägen. 

Behöver du en matkasse?

Fyll i det här webbformuläret. Det innehåller frågor för att kunna göra en behovsbedömning och anpassa matkassens innehåll. Vi kan endast erbjuda matkassar till personer boende i Lunds kommun. Av smittskyddsskäl bokar vi en tid för hämtning av matkassen under någon av våra utdelningsdagar, som är tisdagar kl 14-15 och torsdagar mellan kl 16.30-17.30.

Vill du hjälpa till?

På Mathjälpen kan du ge av din tid och ditt engagemang som volontär. Du kan vara med och hämta varor i butik, packa matkassar eller dela ut matkassar. Som volontär får du möjlighet att bidra, utvecklas och lära känna andra härliga volontärer. Kontakta oss om du vill vara med så berättar vi mer!

Man kan även stötta Mathjälpen genom att skänka varor som vi får mindre mängder av. Vi tar tacksamt emot torrvaror som olja, konserver, ris, pasta, mjöl, torkade bönor och linser. Vi tar även emot papperskassar att packa varor i. Kontakta oss via mail, sms eller ring så kommer vi överens om en tid när du kan lämna varor.

Daniela Rask och Sven Olsson berättar mer om Mathjälpen

Kontakta oss!

Mail: mathjalpen@pklund.se

Telefon: 070-600 38 88

(nås säkrast tisdagar-torsdagar)

Be för mig!

Vi ber gärna för dig

Vill du att vi ber för dig?

Mejla oss här.

Så roligt att du vill få vårt Nyhetsbrev!

Fyll i formuläret nedan och följ sedan instruktionerna.

Vill du att vi ber för dig?

Mejla oss här.