Mathjälpen i Lund

Vad är Mathjälpen i Lund?

Mathjälpen i Lund stöttar runt 120 hushåll med matkassar. Hjälpen är till för personer som har det tufft ekonomiskt. Varor med kort datum doneras och hämtas från våra samarbetspartners Stora Coop Lund, Coop Trollebergsvägen, ICA Mobilia, Hemköp Brunnshög, Hemköp Karshögstorg och ICA Nära Satelliten. I stället för att slängas blir maten som doneras del av en svinnsmart matkasse! 

Tack vare butikerna, ett härligt gäng med volontärer och bistånd från Erikshjälpen är det möjligt för oss att driva Mathjälpen i Lund. 

Behöver du en matkasse?

Mathjälpen i Lund riktar sig till dig som bor i Lunds kommun och som har en låg inkomst. Det kan till exempel innebära garantipension, försörjningsstöd, ersättning från Migrationsverket eller Försäkringskassan. Verksamheten vänder oss inte till studenter. Fyll i ansökan nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan. 

Om du får godkänt på ansökan kan du hämta matkasse varannan vecka i upp till ett år. Utdelningen sker tre dagar i veckan: måndag, onsdag och fredag mellan kl.17-18. Eftersom vi delar ut mat som skänks från butiker kan innehållet i matkassarna variera i innehåll och mängd.  Ofta får vi mycket frukt och grönsaker. Känsliga matvaror som kött och fisk kan behöva tillagas samma dag som du hämtar maten.

Fyll i det här webbformuläret. Formuläret innehåller frågor för att kunna göra en behovsbedömning och anpassa matkassens innehåll. Din ekonomiska situation avgör om vi kan erbjuda matkassar eller inte. Vi kan endast erbjuda matkassar till personer boende i Lunds kommun.

Fyll i det här webbformuläret. Formuläret innehåller frågor för att kunna göra en behovsbedömning och anpassa matkassens innehåll. Din ekonomiska situation avgör om vi kan erbjuda matkassar eller inte. 

Vill du hjälpa till?

På Mathjälpen kan du ge av din tid och ditt engagemang som volontär. Du kan vara med och hämta varor i butik, packa matkassar, dela ut matkassar eller vara entrévärd. Som volontär får du möjlighet att bidra, utvecklas och lära känna andra härliga volontärer. Kontakta oss om du vill vara med så berättar vi mer!

Daniela Rask och Sven Olsson berättar mer om Mathjälpen

Kontakta oss!

E-post
mathjalpen@pklund.se

Telefon:
Lena 070-600 38 88
Åsa 072-084 26 85
Ann 076-525 18 15

Vill du att vi ber för dig?

Mejla oss här.

Så roligt att du vill få vårt Nyhetsbrev!

Fyll i formuläret nedan och följ sedan instruktionerna.

Vill du att vi ber för dig?

Mejla oss här.